Vad är hälsa för dig?

Håller saker inte ihop för dig? Här tänker jag på de olika bitarna som är du; den som arbetar, eller studerar, den som du är hemma med din familj och till sist, den du är bland dina vänner. Hänger du med? Vad har det här med hälsa att göra, kanske du undrar, men det har med hälsa att göra, tro mig. Vad är hälsa för dig?

Hälsa är allt som är du

Allt mer har vi nämligen blivit medvetna om att allt är ett, holism, kallas det. Det vi är och gör på jobbet har med hälsa att göra eftersom din hälsa är ju vad du är. Du mår utifrån allt det sammantaget som är just du. Har du en intensiv smärta, påverkar det ju ditt jobb, tro mig. Med en stark smärta i kroppen blir det svårt att tänka på något annat.

Har du lyckats särskilt mycket på jobbet, eller fått ett bra resultat på din tenta, kommer du att gå med lättare steg, du kanske tar någa glädjeskutt (?), ler kanske brett och du mår helt enkelt bättre. Hänger du med? Allt detta är ju du.

Lev ditt liv mer hälosamt

Att leva hälsosamt är inte svårt. Det gäller att först bli medveten om vad hälsa är och vad som främjar den. Vi mår också ungefär som vi äter. Äter du skräpmat för det mesta, kommer du i längden inte att må särskilt bra. Äter du däremot mycket grönsaker och frukt kommer du säkert att må bättre. Sitter du stilla hela ditt liv, kommer din kondition att bli allt sämre. Rör du istället på dig, kan du få en bättre kondition och mår bättre av det. Vi dränks ju allt mer av alla tips på hur vi ska banta, gå ner, förlora våra kilon och så vidare. I mitt tycke handlar det ju inte om det. Strunta i kilona, det viktiga är att din kropp mår bra, och det gör den med bra mat och regelbunden motion!

14 Aug 2017