10 saker du kanske inte visste om detoxing

Alla vet att vårens avgiftning kan ge oss viktminskning, glödande hud och en platt mage lagom till sommaren. Detoxing i slutet av sommaren är mindre vanligt men det kan ge kraftfulla och bestående resultat. Dessutom kommer det att stärka ditt immunförsvar inför förkylnings- och influensasäsongen.

Tarmreparation är grunden för att uppnå och bibehålla optimal hälsa, oavsett hur gammal du är, eller vilket hälsoproblem eller åkomma du har. Här har du 10 fakta du kanske inte visste om att detoxa.

1. Detoxing hjälper till att stärka ditt immunförsvar inför vintern

70 till 80 procent av ditt immunförsvar finns i tarmen. Så genom att lindra bördan av överskott av gifter på din lever och se till att dina tarmflorakolonier är i balans, kommer du att stärka ditt försvar mot infektioner som förkylning och fruktad vinterinfluensa och undvika behovet av antibiotika som orsakar enorm skada på kolonier av vänliga bakterier i din tarm och försvagar ditt immunförsvar på lång sikt.

2. Du kommer att sova djupare

Om din lever är överbelastad med gifter, kan du upptäcka att du tenderar att vakna mellan klockan 01.00 och 02.00. Att säkerställa att din tarmhälsa är i form kommer det också att bidra till att bibehålla hälsosamma nivåer av serotonin - hormonet som krävs för produktionen av melatonin - sömnhormonet.

3. Detox kan hjälpa till att minska kronisk inflammation

Inflammation är en viktig orsak till kroniska sjukdomar och sjukdomar och den börjar i din tarm. Oavsett om du försöker stänga av smärta från migrän och huvudvärk, rensa dålig hud eller minska högt kolesterol eller blodtryck, börja med att reparera din tarm och avgifta din lever".

4. Avgiftning hjälper till att reglera dina hormoner

Tillsammans med alla andra viktiga saker den gör, metaboliserar din lever dina hormoner. Så när din lever inte fungerar effektivt kan dina hormoner bli obalanserade. Det kan leda till en uppbyggnad av överskott av östrogen som kan bidra till allt från PMT, viktökning, polycystiskt ovariesyndrom, akne och till och med vissa cancerformer.

5. Att avgifta din lever och tarm hjälper till att hålla dig regelbunden

Det är viktigt att tömma dina tarmar minst en gång om dagen, helst två till tre, för att eliminera avfall och gifter från din kropp. Om du lider av förstoppning eller sällsynta tarmrörelser kommer överflödigt avfall och gifter att samlas i din kropp.

6. Du kommer att ta upp näringsämnen bättre

Du kanske äter en riktigt hälsosam kost, men om din matsmältningsfunktion är suboptimal kommer din förmåga att absorbera näringsämnena från din mat att vara det också". Att genomföra ett omfattande program för tarmreparation och detox kommer att säkerställa att du får mer valuta för pengarna som spenderas på superfoods.

7. En frisk lever och tarm är lika med lyckliga hormoner

Om du är benägen till irritabilitet, ångest eller depression är det absolut nödvändigt att vara uppmärksam på din lever- och tarmhälsa. 85 procent av kroppens lyckliga hormon serotonin tillverkas i din tarm.

8. Detoxing kan öka din ämnesomsättning

Ett detox- och tarmreparationsprogram är ett av de mest effektiva sätten att öka din ämnesomsättning, eftersom funktionen hos din sköldkörtel kräver optimala nivåer av specifika näringsämnen, erhållna från din mat och metaboliseras av organen i matsmältningssystemet.

9. Du kommer att få mer energi

Om du lider av perioder med låg energi är det viktigt att inte bara titta på din kost utan på funktionen hos din lever och tarm eftersom dessa organ har en direkt effekt på din förmåga att generera energi.

10. Detox och tarmreparation bromsar åldrandeprocessen

Om du har letat efter ungdomens källa, se inte längre än till din lever och tarm. Hur väl dessa organ fungerar påverkar också produktionen av hormonerna i din kropp. Vi tenderar att åldras i takt med att vi tappar muskler och våra hormonnivåer försämras, så om du vill bibehålla hälsosamma hormonnivåer längre, då är ett hälsosamt detox- och tarmreparationsprogram det första stället att börja.

12 Apr 2023