Tandreglering på enklare sätt

För den som ville ha raka och fina tänder tidigare så var det en tandställning som gällde. Det var då ofta den där rälsen man fick, som satt som ett metallband över tänderna. Oftast sattes dessa på barn och ungdomar, men även äldre var tvungna att använda denna om de inte reglerat tänderna i yngre ålder. Nu har det på senare år dock kommit flera bra alternativ för tandregering. För ett tag sedan var det populärt med den så kallade osynliga tandställningen som satt fast på baksidan av tänderna. Nu finns det även invisalign Stockholm att välja på.

Vad innebär tandreglering med invisalign?

Tandreglering med Invisalign är en teknik som är rätt ny. Man använder då genomskinliga tandskenor för att flytta på tänderna. Man specialgör dessa skenor att passa patienten som ska ha dem. Man byter dessutom ut dessa skenor varje vecka och det gör även att tänderna gradvis flyttar på sig tills de hamnar där man har tänkt sig. Därför kan det gå rätt snabbt med denna reglering. Det gör att du redan efter 3 månader kan ha raka, fina tänder igen. 

Det är hos tandläkaren du kan få dessa skenor tillverkade. De får du sedan med dig hem och du byter ut dem på egen hand. Dock ska du göra kontroller hos din tandläkare, så att allt ser bra ut och att du då får fler skenor vid behov.

27 Nov 2020