Ta hand om dina fötter och ben!

Har du ben som ofta svullnar, gör ont, eller som värker? Då kan det vara bra att använda sig av strödstrumpor. Många tror att det bara äldre damer som har nytta av stödstrumpor, men så är inte fallet! Det är faktiskt bra till alla. Det kan vara bra att ha på sig när man ska åka flygplan eller om man har ett jobb där man sitter stilla mycket. Den som står och går har även den bra nytta av stödstrumpor. Gravida brukar även de uppskatta att ha dem på sig.

Hur fungerar stödstrumpor?

Det finns två olika användningsområden för stödstrumpor. Dels ha dem i förebyggande syfte men kompressionsstrumpor används även i vissa fall i medicinska syften. En stödstrumpa stimulerar blodcirkulationen i ditt ben såväl som att det ger dig även en bra effekt i förebyggande syfte för dig som har ben som är trötta, svullna och värker. Om du vill läsa mer om stödstrumpor så finns det mycket information att hitta på nätet. Du kan även fråga Apoteket eller din läkare om råd.

Hitta rätt stödstrumpa för dig

Det finns olika typer av stödstrumpor och du kan hitta enkelfärgade så väl som lite roligare strumpor med motiv, mönster eller ränder på. Oavsett hur de ser ut så fungerar de på samma sätt. Det du ska tänka på när det är dags att välja en stödstrumpa som är rätt för dig är att du får rätt storlek och rätt kompression på dem. Du kan läsa mer om strödstrumpor och hur man hittar rätt storlek, eller be om hjälp med det hos just Apoteket.

31 Oct 2017