Jobbar du som massör?

Är det så att du jobbar som massör? Då gör du ett bra jobb! Jag är en person som gärna själv njuter av massage och tycker det är fantatiskt att det finns så många som väljer detta som yrke. Ett hett tips till er som är massörer och behöver massagebänk, det finns bra massagebänkar hos Swemed. De är smidiga, går att fälla ihop och är lätta att ta med sig. Det är perfekt om du är en massör på resande fot, som besöker kunder i hemmet till exempel. 

Varför massage?

Det finns många olika anledningar till varför massage är bra för en. Det finns flera positiva effekter som massage ger både dig och din kropp. Det som massage gör är att ge personen som får det ett ökat välmående och en bättre hälsa. Vi alla använder ju vår kropp varje dag och det år ut och år in. Om man ska orka med och för att den ska fungera på ett bra sätt är det en fördel att ta hand om den. Då är det smart att så att säga ge klerna och kroppen en genomgång och besiktning.

Om man ser till vad massage gör rent fysiologiskt så är det så att det ökar massage blod- och lymfcirkulationen i musklerna. Dessutom så minskar utsöndringen av stresshormoner och sänker blodtrycket. Massage ökar även utsöndringen av hormonet oxytocin, ett lugnande hormon som gör oss avslappnade och förbättrar kroppens förmåga att hantera stress. Sedan så utsöndrar det även endorfin som är det så kallade lyckohormonet. Man får smidigare muskler med massage. 

7 Apr 2019