Fördelar med detoxa

Att detoxa kommer med många fördelar, precis som träning. Det går att träna under en detox-kur, men kanske inte lika effektivt. Dock kan du satsa på kosttillskott från Fitline, kolla gärna in fitline-sport.se. Genom att göra en detox renar du och avgiftar du kroppen. Som resultat kommer du att känna dig lättare, renare och friskare. 

Fördelar med att detoxa

Det finns många fördelar med att detoxa. Här är några av dem:

1. Ökad energi

2. Kroppen rensas

3. Viktminskning

4. Förbättrat immunsystem

5. Vackrare hy

6. Vackrare hår

7. Lätthetskänsla

8. Anti-ageing

9. Bättre sömn

10. Bättre mage

Enkel frukt och grönsaks-detox

Funktion: En snabb detox och rensning av dina system. En passande kur att börja med.

Längd: 2-3 dagar

Den här kuren är relativt enkel att genomföra och ger din kropp en paus från processad mat, mejeriprodukter och animaliska produkter. Eftersom dessa typer av mat kan vara fulla av toxiner kan det vara en bra idé att prova att undvika dem under några dagar. Du kan äta frukt och råa eller kokta grönsaker men undvik att lägga till smör eller socker.

Smoothie detox

Funktion: Smoothies ger en näring under detoxen och matar cellerna och vävnad medan kroppens matsmältningssystem får vila.

Längd: 1 vecka

Dieten består av smoothies gjorda på färsk frukt och grönsaker som mixas. Den här detoxen kan varieras mycket beroende på vilka behov du har. Är du atlet och har ett högre kaloribehov exempelvis kan du lägga till proteinpulver. Grundreceptet är 2,5 dl rismjölk eller sojamjölk och 2,5 dl färsk frukt och/eller grönsaker. Du kan också lägga till linfrö, C-Vitamin eller vetegroddar.

17 May 2021