Få bättre syn på naturlig väg

Att få dålig syn, det kan komma med åldern. Många gånger så är det så att efter 65 år, så blir synen just sämre. Det kan vara då att du behöver glasögon. Det går ju att köpa glasögon online, men sedan går det även att förbättra sin syn något, med hjälp av naturliga saker. En av dem är vad ni ser på bilden, ringblommor, men andra saker som även det sägs påverka synen på ett bra sätt är salvia, blåbär, med mera. 

Hos äldre som börjar få sämre syn så finns vanliga problem som till exempel makulativ degeneration som är förändringar i gula fläcken, och grå starr. Men det finns sätt att förebygga och även minska symtom som uppkommit. 

Påverka din syn

Blåbär är, bland annat, rikt på antocyanin, en antioxidant som skyddar och stärker de tunna blodkärlen i ögat.

Lutein, som finns i gula fläcken, kan inte tillverkas av kroppen själv utan behöver tillföras via kosten. Om man har låga nivåer av lutein så kan det leda till att man får makulativ degeneration, förändringar i gula fläcken. Det går att få i sig lutein via växter och bär till exempel grönkål och spenat samt ringblommor vilket finns i kosttillskott för synen.

En annan bra sak är salvia. Det är naturligt rikt på betakaroten, den vattenlösliga formen av A-vitamin, K-vitamin och antioxidanter. Salvia kan lindra gråstarr. 

Sen är det ju så klart, att behöver du glasögon, så ska du använda glasögon. Det går att köpa glasögon online hos Extra Optical. 

13 May 2019