Detoxa själen

Detox handlar om att rensa ut skräp ur sitt "system" - ur kroppens organ, tarmar och blod. Skräpet i detta fall kan handla om fett och toxiner som fastnat m.m. En sådan detox genomför man oftast med vissa typer av dieter - ofta soppor eller juicer. 

Vägledning för ökad livskvalitet

Något som också är viktigt, förmodligen ännu viktigare, är att detoxa själen - eller psyket - då och då också. Det handlar väl om att rannsaka sig själv och ta tag i att bryta negativa beteende- och tankemönster. Det är vanligt att man inte ens reflekterar över dessa mönster och istället upplever att det bara "är så man är". Det finns dock mycket man kan göra för att förbättra sin livskvalitet, dock behöver man i regel viss hjälp, eller vägledning.

Terapi som gör gott

Man kan till exempel kontakta en psykolog i Malmö, eller på annan ort, och påbörja psykoterapi i någon form. All terapi funkar inte på alla och det finns inte alltid perfekt kemi mellan psykolog och patient, så man kan behöva testa några olika psykologer eller terapiformer innan man hittar rätt. När man väl hittar rätt kan man få väldigt fin hjälp och drastiskt ökad livskvalitet - även de som upplever att de inte har några "allvarliga" problem.

Vissa hävdar att alla skulle må bra av att gå i terapi och man kan absolut se det som en form av detox för själen. Har man möjlighet är det helt klart att rekommendera och inte bara när man står på gränsen till sammanbrott.

23 Aug 2017