Detoxa och sluta röka

Dags att sluta röka? Det är förvånansvärt många som sysslar med hälsokost, som trots alla hälsofaror röker. Att röka är en gammal vana. Vanor byter man inte ut så lätt. Vanor är svåra att bryta. Med en e-cigarett behöver du inte byta vanor, du bara byter till en mer hälsosam cigg än en vanlig. Hur kommer det sig? Det är ju nikotin i båda. Javisst är det, men med en e-cigg får du inte i dig de 3000 gifter som finns i vanliga ciggar. Förutom nikotin får du i dig 3000 andra gifter, som till exempel arsenik och kolmonoxid, butan, kadmium, hexamin, toluen, ammoniak, metanol, metan och ättikssyra, alla ämnen som är livsfarliga att få i sig. Att cigaretter dödar dig är oomtvistat. Så varför inte byta till en mindre dödlig cigarett som en övergång från vanliga cigaretter till att kunna sluta helt?

Med e-ciggar kan du vistas där andra är

Med de mer hälsosamma e-ciggarna behöver du inte ut och huttra i blåsten och kylan. Den kan du röka inomhus eftersom det enda andra i din omgivning endast får i sig vattenånga från din e-cigg. E-ciggarna är konstaterat inneha lägre cancerframkallande ämnen. Resultaten har publicerats i tidskriften Annals of Internal Medicine och som säger att e-cigaretter ger samma effekt som vanligt nikotinplåster, vilket inte innebär lika stora faror på lungorna, som vanliga cigaretter. Deltagarnas prover analyserades bland annat för metaboliter från tobaksspecifika nitrosaminer som kopplas till exempelvis cancer och hjärt-kärlsjukdom. Studien pågick under 2014 och majoriteten av deltagarna var män.

EQCigs erbjuder mer hälsosamma e-ciggar

En e-cigg som kan rekommenderas i detta sammanhang är EQCigs, finns även EQCigs i Norge. På eqcigs.se kan du i lugn och ro beställa hem e-cigg, och prova dig fram vad du gillar mest, vilka smaker som du gillar, vilken design du gillar och så vidare.

15 Sep 2017