Detoxa och få mer livslust

Att detoxa, alltså att avgifta sin kropp är något allt fler gör. Syftet som man har med att göra en detox är att snabbt och effektivt rensa sin kropp från en massa skräp samt återfå sitt naturliga energiflöde, så att du kan må och fungera bättre.

Reningskurer av olika slag har funnits i alla tider. Det för att få bättre hälsa. Det har varit allt från att fasta med grönsaker, lägga om kosten, skölja tarmen och så vidare. 

När man detoxar så är det detsamma som att man aktivt stimulerar kroppens avgiftnings- och utrensningsorgan med olika örter och medel som stärker, rensar, dumpar och hjälper till att bygga nytt. Dels är detta vitaliserande för kroppen, dels är det essentiellt för en fungerande självläkning.

Må bättre

Den moderna livsstil vi har idag, den gör mer än någonsin att vi behöver detoxa. Läs mer här om hur detox är vägen till ett bättre liv. Idag är det många som mår dåligt då deras system är så att säga överbelastade. Det gör att kroppen har det svårt att på naturligt sätt rensa ut eller läka och det kan göra att man känner att allt går trögt, det är svårt tänka klart, samt att risken att bli förkyld eller sjuk ökar det med. 

När din energi gått alldeles för länge på sparlåga så minskar även livslusten och glädjen. Du kan se tecken på att det är dags att detoxa. Ofta är det dagsd om du har torr hud eller är rödbrusig, plufsig eller svullen. Du kan även få mentala texken, att du ofta är trött, seg, har koncentrationsproblem eller är glömsk. Andra tecken är om man svettas lätt och ymnigt, har huvudvärk, matsmältningsproblem, gaser, magont eller svullen buk.

6 Apr 2020