Detoxa ditt hem

Att detoxa sitt hem är inte fel, att då alltså verkligen rensa ut och städa och få det fint. Det kkan vara smart att göra i samband med flytt till exempel. Dock kan du välja att anlita en städfirma Åkersberga för flyttstädningen om du vill och fokusera på att rensa ut allt annat innan. En del väljer att göra en detox av hemmet i samband med flytt, i samband med att våren kommer eller inför vintern och julen. Det hela handlar om att ge hemmet en slags nystart, på samma sätt som man gör när man detoxar sin kropp. 

Rensa grundligt

Oavsett om du ska flytta eller det är det hem du bor i, så är det bra att börja med en grundlig rensning. Rensa ut allt gammalt, i skafferiet, garderoben, garaget, på vinden och i hela hemmet. Efter att du har gjort det, så se till att de saker som är kvar alla har sin egen plats så att säga. Samla inte saker på hög eller ha ett prylskåp. Utan låt allt vara på sina egna platser. 

Städning

Att städa grundligt är bra det med. Är det efter en flytt, anlita städfirma Västerås, eller gör det själv. Är det bara det hem du bor i, utan flytt, se till att städa allt, det från att göra rent madrasser till golvbrunnar och allt annat som ofta förbises i den vanliga helgstädningen. Se även till att skapa en ny, hållbar rutin för städningen med en plan för saker du göra, varje dag, varje vecka och varje månad. 

14 Sep 2020