Bra tips för bättre magbalans

Att ha en lugn och balanserad mage gör att vi mår bra även för övrigt. Det gäller dock att ta hand om din mage på bra sätt. Du bör till exempel se till att alltid äta på regelbundna tider. Inte överraska den med ovanligt stora portioner och inte på fel tid. Rasar magen och du får diarré, så kan du använda Hidrasec.En annan sak, med tanke på mat, se till att inte stressa i dig maten. Se till att äta långsamt och sakta. Ha god tid för dina måltider.  Se även till att få i dig rätt sorts fibrer, det mår din mage bra av. Du hittar bra fibrer i form av mjuka fibrer från rotfrukter, bär, nötter och frukter. Sen en del fullkorn med förstås.

Fler bra tips

Det finns en del saker du bör undvika att äta allt för mycket av för att magen ska må bra. Socker är en sådan sak. Prova gärna att under en månad byta ut de sockerrika livsmedel du äter i dag mot färsk frukt och bär. Du behöver inte utesluta allt dåligt ur kosten men missa inte de mest uppenbara bovarna: socker, vitt mjöl och processat kött såsom korv och chark.

Vatten är ett annat tips, att du ska dricka det, en hel del, minst 1,5 liter per dag. Sedan kan du även hjälpa din tarmflora med tillskott av mjölksyrabakterier. Det bidrar till en rik tarmflora, hämmar tillväxten av skadliga bakterier och stärker immunförsvaret. 

10 Jun 2021