Är vi vad vi äter?

Det gick ett tag ett program på TV som hette "Du är vad du äter". Det stämmer ju inte riktigt. Vi blir ju inte bakelser även om vi skulle sätta i oss inget annat än bakelser. Vilket ju kan vara lite synd. Vem vill inte bli lika söt som en prinsesstårta? Nej, det är ju inte riktigt så. Däremot lär vi må som vi äter. Förutom läkemedel är maten det enda som vi kan påverka vår egen hälsa genom den mat vi stoppar i oss och vi kan påverka vår hälsa genom motion.

Dieter allt viktigare

Det du intar bildar ju byggstenar som kroppen har att använda då den dagligen förnyar alla dina celler i kroppen. Som vuxen producerar din kropp fortfarande stamceller. Det är de celler som senare ska kunna bli olika celler som din kropp behöver. Då kan du förstå hur viktigt ditt intag är för din kropp.

Din kropp reparerar sig själv

Din kropp reparerar ständigt sig själv. För att hjälpa den med det arbetet kan man säga att du bör äta rätt. Äter du bara fett och socker (som i bakelser) får din kropp bara fett och glukos att reproducera. Äter du i stället spenat och fisk får den järn och hälsosamma fetter att jobba med. Fler tips på nyttiga dieter hittar du här.

19 Aug 2017